Nybygg av instrumenter

Mange nybyggede instrumenter holder i dag en like høy standard som de som ble laget i den italienske gullalderen, og er stadig oftere førstevalget for både profesjonelle musikere og ambisiøse musikkstudenter. Dette kommer av at de nybyggede instrumentene gir mere for pengene sammenlignet med gamle instrumenter i samme prisklasse. Ved kjøp av et gammelt instrument betaler du mye for "antikviteten" og prestisjen som følger med, noe om ikke nødvendigvis har sammenheng med klanglige fortrinn. Du skal gå svært høyt i pris for å finne gamle instrumenter som matcher eller overgår de beste nye!  

Det burde jo være slik at det knyttet seg like mye eller mer "prestisje" til å eie et håndlaget instrument av en levende fiolinmaker som en død fiolinmaker, og om ikke annet så har det noen praktiske fordeler.  Vi er ikke helt der enda, men ting er absolutt i endring. (Om du vil vite mere om forholdet mellom gamle og nybyggede instrumenter vil vi anbefale en interesant artikkel skrevet av Alan Coggins, som var trykket i "The Strad" i februar 2007. 

Magnus Nedregård lager et nokså begrenset  antall nye instrumenter, og med hovedvekt på cello og bratsj, du må ta kontakt for å høre hva som er til salgs for tiden. Det lages derfor ikke instrumenter etter bestilling men kan vi for eksempel anbefale vår kollega Jacob von der Lippe i Oslo. Se også denne siden: Norsk Instrumentmakerforening.© 2019 Magnus Nedregard